Nóż Santoku Damascus 18 cm z japońskiej stali VG10
Opis
Cechy produktu:
- Typ noża: Santoku
- Ostrze: japońska stal VG10
- Rękojeść: laminat G10 w kolorze czarnym
- Długość ostrza: 18 cm
- Twardość ostrza: 60 HRC
Ostrze noża wykonane jest z japońskiej stali VG10 wykorzystywanej do produkcji noży kuchennych najwyższej klasy takich marek jak: Kasumi, Satake, Tojiro czy Global z wyeksponowanym wzorem stali damasceńskiej. Główną zaletą tej stali jest trwałość, wysoka stabilność i niewiarygodnie długa żywotność.
Rękojeść wykonano z materiału G10, czyli laminatu składającego się z warstw włókna szklanego zatopionego w żywicy epoksydowej. G10 jest odporny na uderzenia, działanie większości czynników chemicznych oraz niskich i wysokich temperatur. Charakteryzuje się również bardzo niską chłonnością wody. Antypoślizgowy uchwyt zapewnia doskonałą przyczepność. Metalowe zakończenie rękojeści pozwala na użycie noża do rozgniatania np. czosnku.
Opinie o produkcie (0)
Infolinia:
698 613 263