Zestaw 12 elementowy w etui | Giesser 8294
Opis

- Typ: Zestaw noży
Parametry techniczne:
- Kod produktu: Giesser 8294b
- Typ: Zestaw noży 12 elementów + etui
- Kolor rękojeści: czarny
W zestawie:
- Nóż do sera ostrze faliste 12 cm Giesser 960512
- Nóż do salami 28 cm Giesser 7900
- Szpatuła cukiernicza 26 cm Giesser 8210
- Stalka okrągła ChefCut 25 cm Giesser 9922
- Nóż do warzyw 10 cm Giesser 8240
- Nóż do trybowania 13 cm Giesser 3100
- Nóż do filetowania 18 cm Giesser 8264
- Nóż szefa kuchni wąski 25 cm Giesser 8270
- Nóż do chleba ostrze faliste 25 cm Giesser 8261
- Nóż kucharski 25 cm Giesser 8280
- Widelec do mięsa 29 cm Giesser 9410
- Nóż dekoracyjny do kulek podwójny ⌀2,2 i 2,5 cm Giesser 8252
W zestawie również granatowe etui na noże Giesser 8294
O nożach GIESSER
Produkty firmy GIESSER zostały zaprojektowane tak, by jak najlepiej służyć osobom pracującym w gastronomii i przemyśle. Tworzywa zastosowane w rękojeściach noży przeznaczonych dla przemysłu mięsnego i rybnego spełniają najwyższe wymagania dotyczące higieny oraz regulacji HACCP. Rękojeść noża GIESSER jest ściśle dopasowana do jego przeznaczenia, odpowiednie profilowanie ma na celu bezpieczną i wydajną pracę.
Ostrza noży wytwarza się ze stali chromowo-molibdenowej, wykazującej najwyższą odporność na korozję i posiadającej optymalne parametry w zakresie odporności na stępienie. W trakcie procesu produkcji, stosuje się utwardzanie próżniowe stali, zwiększając wytrzymałość mechaniczną noży. Istotnym etapem produkcji noży jest precyzyjne szlifowanie materiału i nadawanie odpowiednich kątów ostrzom. Wstępna obróbka odbywa się za pomocą nowoczesnych zautomatyzowanych urządzeń a końcowy szlif nadawany jest ręcznie przez mistrzów produkcji, mających ogromne doświadczenie w tym zakresie. Każdy nóż otrzymuje numer, będący doskonałym sposobem na identyfikację narzędzia w miejscu pracy.
O firmie GIESSER
GIESSER już od dziesiątek lat znajduje się w ścisłej światowej czołówce firm wytwarzających noże i osprzęt tnący. Początki przedsiębiorstwa sięgają 1776 roku, kiedy rozpoczęto wytwarzanie noży na niewielką skalę. Kolejne lata to okres stałego rozwoju firmy i próby związane z użyciem doskonalszych materiałów - już w 1936 roku GIESSER zdecydował się na stosowanie stali szlachetnej firmy Bohler. Prawdziwa rewolucja w sposobie wytwarzania nastąpiła w roku 1981, kiedy zaczęto poddawać noże procesowi próżniowego utwardzania, co znacząco zwiększyło trwałość ostrzy a w kolejnych latach przyniosło spory wzrost produkcji i sprzedaży. W roku 2000 zakład produkcyjny zatrudniał już ponad 80 osób, które w ciągu doby wytwarzały 6000 sztuk różnych produktów.
Dziś GIESSER oferuje profesjonalne noże kute i tłoczone do zastosowań w przetwórstwie spożywczym i gastronomii w prawie 2500 wariantach, zwiększając przy tym wydajność pracy i satysfakcję z bezpiecznego i długotrwałego użytkowania.
Opinie o produkcie (0)
Infolinia:
12 283 02 63