Satake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm
Opis
Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 20,5 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny model japońskiego noża, który służy do krojenia świeżych filetów na cienkie, prawie przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku do siebie.
Dane techniczne:
- Ostrze: stal 420J2
- Rękojeść: Klasyczna nitowana
- Twardość: 56 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 32 cm
- Długość ostrza: 20,5 cm
- Szerokość klingi: 3 cm
- Grubość klingi: ok. 1,9 mm
- Waga: ok. 95 g
- Klinga nierdzewna: tak
- Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
Satake Nashiji Black Pakka to seria noży wyróżniająca się unikatowym wzornictwem. Klinga tej serii noży wykończona została w stylu „nashiji”, nawiązującym do dawnej techniki zdobienia mieczy. Polega ona na utworzeniu na klindze faktury przypominającej szorstką skórkę gruszki nashi. Struktura ta ma także znaczenie praktyczne, ponieważ dzięki drobnym wgłębieniom, krojone produkty łatwiej odchodzą od noża podczas pracy z nożem. Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Rękojeści z czarnego materiału Pakkawood są odporne na wilgoć oraz działanie wysokich temperatur. Noże z tej serii to znakomita propozycja dla osób ceniących w kuchni praktyczne rozwiązania.
Dane techniczne
Kolor rączki | czarny |
Typ noża | nóż do ryb |
Długość ostrza | 20 cm |
Typ ostrza | gładkie |
Opinie o produkcie (0)
Infolinia:
698 613 263