Satake Nashiji Black Pakka Nóż Nakiri 16 cm
Opis
Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
- Ostrze: stal 420J2
- Rękojeść: Klasyczna nitowana
- Twardość: 56 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 29,8 cm
- Długość ostrza: 16 cm
- Szerokość klingi: 4,9 cm
- Grubość klingi: ok. 1,9 mm
- Waga: ok. 120 g
- Klinga nierdzewna: tak
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Satake Nashiji Black Pakka to seria noży wyróżniająca się unikatowym wzornictwem. Klinga tej serii noży wykończona została w stylu „nashiji”, nawiązującym do dawnej techniki zdobienia mieczy. Polega ona na utworzeniu na klindze faktury przypominającej szorstką skórkę gruszki nashi. Struktura ta ma także znaczenie praktyczne, ponieważ dzięki drobnym wgłębieniom, krojone produkty łatwiej odchodzą od noża podczas pracy z nożem. Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Rękojeści z czarnego materiału Pakkawood są odporne na wilgoć oraz działanie wysokich temperatur. Noże z tej serii to znakomita propozycja dla osób ceniących w kuchni praktyczne rozwiązania.
Dane techniczne
Kolor rączki | czarny |
Typ noża | noże azjatyckie |
Długość ostrza | 16 cm |
Typ ostrza | gładkie |
Opinie o produkcie (0)
Infolinia:
698 613 263