Satake Megumi Nóż Szefa kuchni 21 cm
Opis
Satake Megumi Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny typ noża, przeznaczony między innymi do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Posiada ostry czubek, więc w razie potrzeby może także posłużyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania czy nawet filetowania ryb. Nóż ten wyposażony w ostrze o optymalnej długości 21 cm umożliwia swobodne krojenie nawet większych fragmentów i gwarantuje pełną kontrolę nad ruchami. Dobrej jakości nóż szefa to niezbędne narzędzie w kuchni każdego kucharza.
Dane techniczne:
Satake Megumi Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm
- Ostrze: stal 420J2
- Rękojeść: drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
- Twardość: 56 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 33,8 cm
- Długość ostrza: 21 cm
- Szerokość klingi: 4,6 cm
- Grubość klingi: 1,6 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
- Waga: ok. 118 g
Seria noży Satake Megumi Classic stanowi idealne wprowadzenie w świat tradycyjnych noży japońskich. Klinki wykonane zostały z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, charakteryzującą się odpornością na korozję i łatwością ostrzenia. Miłośnicy klasycznego dizajnu na pewno docenią ich okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wspomagane dodatkowo pierścieniem z wytrzymałego tworzywa. Seria ta znajdzie uznanie szczególnie wśród osób, które chciałyby rozpocząć swoją przygodę z japońską kuchnią przy użyciu profesjonalnych narzędzi.
Noże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, który skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże z tej serii świetnie się sprawdzają jako pierwszy krok na drodze do poznawania tajników japońskiej kuchni.
Dane techniczne
Kolor rączki | drewno |
Typ noża | nóż szefa kuchni |
Długość ostrza | 21 cm |
Typ ostrza | gładkie |
Opinie o produkcie (0)
Infolinia:
12 283 02 63