Producenci
Bestsellery
Nóż rozbiorowy szlif kulowy 22 cm | Giesser 2005 wwl
Nóż rozbiorowy szlif kulowy 22 cm | Giesser 2005 wwl
82,90 zł 67,40 zł
szt.
Obieraczka uniwersalna | Victorinox 7.6075
Obieraczka uniwersalna | Victorinox 7.6075
21,00 zł 17,07 zł
szt.
Obieraczka do warzyw | Stalgast 334007
Obieraczka do warzyw | Stalgast 334007
7,98 zł 6,49 zł
szt.
Obieraczka Julienne | Victorinox 7.6072
Obieraczka Julienne | Victorinox 7.6072
22,00 zł 17,89 zł
szt.
Etui tekstylne na 5 noży kuchennych | Giesser 8296
Etui tekstylne na 5 noży kuchennych | Giesser 8296
48,92 zł 39,77 zł
szt.
Nóż do carvingu 6 cm | Giesser 8535
Nóż do carvingu 6 cm | Giesser 8535
26,00 zł 21,14 zł
szt.
Nóż do warzyw 12 cm | Giesser 8315
Nóż do warzyw 12 cm | Giesser 8315
12,84 zł 10,44 zł
szt.
Nóż szefa kuchni 20 cm | Giesser 218455
Nóż szefa kuchni 20 cm | Giesser 218455
67,74 zł 55,07 zł
szt.
Etui tekstylne na 14 noży kuchennych | Giesser 8293
Etui tekstylne na 14 noży kuchennych | Giesser 8293
99,20 zł 80,65 zł
szt.
Nóż do warzyw 10 cm | Giesser 8315 Halal
Nóż do warzyw 10 cm | Giesser 8315 Halal
10,92 zł 8,88 zł
szt.
Hak do mięsa 14 cm | Giesser 6616
Hak do mięsa 14 cm | Giesser 6616
31,86 zł 25,90 zł
szt.

Nóż ubojowy 18 cm | Giesser-12300

Nóż ubojowy 18 cm | Giesser-12300
  • nowość
Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 51,49 zł 51.49
Cena netto: 41,86 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Kod produktu: 12300-18-r
Producent: Giesser

Opis

wysoka%2095.png
  • Typ: Ubojowy
  • Długość ostrza: 18 cm
  • Dostępne kolory:
  • Kolor: czerwony

O nożach GIESSER

Produkty firmy GIESSER zostały zaprojektowane tak, by jak najlepiej służyć osobom pracującym w gastronomii i przemyśle. Tworzywa zastosowane w rękojeściach noży przeznaczonych dla przemysłu mięsnego i rybnego spełniają najwyższe wymagania dotyczące higieny oraz regulacji HACCP. Rękojeść noża GIESSER jest ściśle dopasowana do jego przeznaczenia, odpowiednie profilowanie ma na celu bezpieczną i wydajną pracę.

Ostrza noży wytwarza się ze stali chromowo-molibdenowej, wykazującej najwyższą odporność na korozję i posiadającej optymalne parametry w zakresie odporności na stępienie. W trakcie procesu produkcji, stosuje się utwardzanie próżniowe stali, zwiększając wytrzymałość mechaniczną noży. Istotnym etapem produkcji noży jest precyzyjne szlifowanie materiału i nadawanie odpowiednich kątów ostrzom. Wstępna obróbka odbywa się za pomocą nowoczesnych zautomatyzowanych urządzeń a końcowy szlif nadawany jest ręcznie przez mistrzów produkcji, mających ogromne doświadczenie w tym zakresie. Każdy nóż otrzymuje numer, będący doskonałym sposobem na identyfikację narzędzia w miejscu pracy.

O firmie GIESSER

GIESSER już od dziesiątek lat znajduje się w ścisłej światowej czołówce firm wytwarzających noże i osprzęt tnący. Początki przedsiębiorstwa sięgają 1776 roku, kiedy rozpoczęto wytwarzanie noży na niewielką skalę. Kolejne lata to okres stałego rozwoju firmy i próby związane z użyciem doskonalszych materiałów - już w 1936 roku GIESSER zdecydował się na stosowanie stali szlachetnej firmy Bohler. Prawdziwa rewolucja w sposobie wytwarzania nastąpiła w roku 1981, kiedy zaczęto poddawać noże procesowi próżniowego utwardzania, co znacząco zwiększyło trwałość ostrzy a w kolejnych latach przyniosło spory wzrost produkcji i sprzedaży. W roku 2000 zakład produkcyjny zatrudniał już ponad 80 osób, które w ciągu doby wytwarzały 6000 sztuk różnych produktów.

Dziś GIESSER oferuje profesjonalne noże kute i tłoczone do zastosowań w przetwórstwie spożywczym i gastronomii w prawie 2500 wariantach, zwiększając przy tym wydajność pracy i satysfakcję z bezpiecznego i długotrwałego użytkowania.

Dane techniczne

Kolor rączki czerwony
Typ noża nóż ubojowy
Długość ostrza 18 cm
Typ ostrza gładkie

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl