Producenci
Bestsellery
Nóż rozbiorowy szlif kulowy 22 cm | Giesser 2005 wwl
Nóż rozbiorowy szlif kulowy 22 cm | Giesser 2005 wwl
82,90 zł 67,40 zł
szt.
Obieraczka uniwersalna | Victorinox VI-7-6075
Obieraczka uniwersalna | Victorinox VI-7-6075
15,60 zł 12,68 zł
szt.
Obieraczka Julienne | Victorinox VI-7-6072
Obieraczka Julienne | Victorinox VI-7-6072
15,75 zł 12,80 zł
szt.
Obieraczka do warzyw | Stalgast 334007
Obieraczka do warzyw | Stalgast 334007
7,98 zł 6,49 zł
szt.
Nóż rozbiorowy szlif kulowy 25 cm | Giesser 2005 wwl
Nóż rozbiorowy szlif kulowy 25 cm | Giesser 2005 wwl
86,99 zł 70,72 zł
szt.
Etui tekstylne na 5 noży kuchennych | Giesser 8296
Etui tekstylne na 5 noży kuchennych | Giesser 8296
48,92 zł 39,77 zł
szt.
Etui tekstylne na 14 noży kuchennych | Giesser 8293
Etui tekstylne na 14 noży kuchennych | Giesser 8293
99,20 zł 80,65 zł
szt.
Nóż do chleba 24 cm | Giesser 218355
Nóż do chleba 24 cm | Giesser 218355
65,17 zł 52,98 zł
szt.
Nóż do miękkich serów 15 cm | Giesser 9655
Nóż do miękkich serów 15 cm | Giesser 9655
50,08 zł 40,72 zł
szt.

Nóż do pasztetowej 21 cm | Giesser 7945

Dostępność: przybliżony czas realizacji 8 dni
Cena: 60,90 zł 60.90
Cena netto: 49,51 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

  • Typ: Do wędlin i kiełbas
  • Długość ostrza: 21 cm
  • Kolor: czarny / żółty

O nożach GIESSER

Produkty firmy GIESSER zostały zaprojektowane tak, by jak najlepiej służyć osobom pracującym w gastronomii i przemyśle. Tworzywa zastosowane w rękojeściach noży przeznaczonych dla przemysłu mięsnego i rybnego spełniają najwyższe wymagania dotyczące higieny oraz regulacji HACCP. Rękojeść noża GIESSER jest ściśle dopasowana do jego przeznaczenia, odpowiednie profilowanie ma na celu bezpieczną i wydajną pracę.

Ostrza noży wytwarza się ze stali chromowo-molibdenowej, wykazującej najwyższą odporność na korozję i posiadającej optymalne parametry w zakresie odporności na stępienie. W trakcie procesu produkcji, stosuje się utwardzanie próżniowe stali, zwiększając wytrzymałość mechaniczną noży. Istotnym etapem produkcji noży jest precyzyjne szlifowanie materiału i nadawanie odpowiednich kątów ostrzom. Wstępna obróbka odbywa się za pomocą nowoczesnych zautomatyzowanych urządzeń a końcowy szlif nadawany jest ręcznie przez mistrzów produkcji, mających ogromne doświadczenie w tym zakresie. Każdy nóż otrzymuje numer, będący doskonałym sposobem na identyfikację narzędzia w miejscu pracy.

O firmie GIESSER

GIESSER już od dziesiątek lat znajduje się w ścisłej światowej czołówce firm wytwarzających noże i osprzęt tnący. Początki przedsiębiorstwa sięgają 1776 roku, kiedy rozpoczęto wytwarzanie noży na niewielką skalę. Kolejne lata to okres stałego rozwoju firmy i próby związane z użyciem doskonalszych materiałów - już w 1936 roku GIESSER zdecydował się na stosowanie stali szlachetnej firmy Bohler. Prawdziwa rewolucja w sposobie wytwarzania nastąpiła w roku 1981, kiedy zaczęto poddawać noże procesowi próżniowego utwardzania, co znacząco zwiększyło trwałość ostrzy a w kolejnych latach przyniosło spory wzrost produkcji i sprzedaży. W roku 2000 zakład produkcyjny zatrudniał już ponad 80 osób, które w ciągu doby wytwarzały 6000 sztuk różnych produktów.

Dziś GIESSER oferuje profesjonalne noże kute i tłoczone do zastosowań w przetwórstwie spożywczym i gastronomii w prawie 2500 wariantach, zwiększając przy tym wydajność pracy i satysfakcję z bezpiecznego i długotrwałego użytkowania.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl