12 283 02 63 | 508 408 711
wyszukiwanie zaawansowane
» » » Nóż do wędlin ostrze faliste 36 cm | Giesser 7705
Nóż do wędlin ostrze faliste 36 cm | Giesser 7705

Nóż do wędlin ostrze faliste 36 cm | Giesser 7705

Giesser

Dostępność: Na zamówienie

Kod producenta: 7705 w 36

Typ: Do wędlin

Długość ostrza: 36 cm

Jakość:

Kolor
czarny
czarny

Cena brutto: 134,75 zł

Cena netto: 109,55 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
alt
O nożach GIESSER

Produkty firmy GIESSER zostały zaprojektowane tak, by jak najlepiej służyć osobom pracującym w gastronomii i przemyśle. Tworzywa zastosowane w rękojeściach noży przeznaczonych dla przemysłu mięsnego i rybnego spełniają najwyższe wymagania dotyczące higieny oraz regulacji HACCP. Rękojeść noża GIESSER jest ściśle dopasowana do jego przeznaczenia, odpowiednie profilowanie ma na celu bezpieczną i wydajną pracę.

Ostrza noży wytwarza się ze stali chromowo-molibdenowej, wykazującej najwyższą odporność na korozję i posiadającej optymalne parametry w zakresie odporności na stępienie. W trakcie procesu produkcji, stosuje się utwardzanie próżniowe stali, zwiększając wytrzymałość mechaniczną noży. Istotnym etapem produkcji noży jest precyzyjne szlifowanie materiału i nadawanie odpowiednich kątów ostrzom. Wstępna obróbka odbywa się za pomocą nowoczesnych zautomatyzowanych urządzeń a końcowy szlif nadawany jest ręcznie przez mistrzów produkcji, mających ogromne doświadczenie w tym zakresie. Każdy nóż otrzymuje numer, będący doskonałym sposobem na identyfikację narzędzia w miejscu pracy.


O firmie GIESSER

GIESSER już od dziesiątek lat znajduje się w ścisłej światowej czołówce firm wytwarzających noże i osprzęt tnący. Początki przedsiębiorstwa sięgają 1776 roku, kiedy rozpoczęto wytwarzanie noży na niewielką skalę. Kolejne lata to okres stałego rozwoju firmy i próby związane z użyciem doskonalszych materiałów - już w 1936 roku GIESSER zdecydował się na stosowanie stali szlachetnej firmy Bohler. Prawdziwa rewolucja w sposobie wytwarzania nastąpiła w roku 1981, kiedy zaczęto poddawać noże procesowi próżniowego utwardzania, co znacząco zwiększyło trwałość ostrzy a w kolejnych latach przyniosło spory wzrost produkcji i sprzedaży. W roku 2000 zakład produkcyjny zatrudniał już ponad 80 osób, które w ciągu doby wytwarzały 6000 sztuk różnych produktów.

Dziś GIESSER oferuje profesjonalne noże kute i tłoczone do zastosowań w przetwórstwie spożywczym i gastronomii w prawie 2500 wariantach, zwiększając przy tym wydajność pracy i satysfakcję z bezpiecznego i długotrwałego użytkowania.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Pozostałe produkty z kategorii
Nóż do wędlin 28 cm | Giesser 7305

Nóż do wędlin 28 cm | Giesser 7305

84,25 zł brutto68,50 zł netto
Nóż do salami 28 cm | Giesser 7900

Nóż do salami 28 cm | Giesser 7900

90,84 zł brutto73,85 zł netto