Producenci
Bestsellery
Obieraczka uniwersalna | Victorinox VI-7-6075
Obieraczka uniwersalna | Victorinox VI-7-6075
15,60 zł 12,68 zł
szt.
Etui tekstylne na 5 noży kuchennych | Giesser 8296
Etui tekstylne na 5 noży kuchennych | Giesser 8296
48,92 zł 39,77 zł
szt.
Etui tekstylne na 34 elementy | Dick 8101000-01
Etui tekstylne na 34 elementy | Dick 8101000-01
211,15 zł 171,67 zł
szt.
Obieraczka Julienne | Victorinox VI-7-6072
Obieraczka Julienne | Victorinox VI-7-6072
15,75 zł 12,80 zł
szt.
Nóż blatownik  27 cm | Giesser 8445
Nóż blatownik 27 cm | Giesser 8445
122,63 zł 99,70 zł
szt.
Nóż szefa kuchni 20 cm | Giesser 8455
Nóż szefa kuchni 20 cm | Giesser 8455
60,30 zł 49,02 zł
szt.
Łopatka do sera 15 cm | Giesser 9620
Łopatka do sera 15 cm | Giesser 9620
98,56 zł 80,13 zł
szt.
Nóż do ciasta 11x15 cm | Hendi 553404
Nóż do ciasta 11x15 cm | Hendi 553404
15,90 zł 12,93 zł
szt.
Nóż do parmezanu 14 cm | Giesser 9495
Nóż do parmezanu 14 cm | Giesser 9495
103,69 zł 84,30 zł
szt.
Nóż do warzyw 6 cm | Victorinox VI-5-0303
Nóż do warzyw 6 cm | Victorinox VI-5-0303
10,95 zł 8,90 zł
szt.
Nóż do parmezanu 16 cm | Giesser 9495
Nóż do parmezanu 16 cm | Giesser 9495
129,33 zł 105,15 zł
szt.

Nóż do trybowania sztywny 17 cm | Giesser 2515

Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 48,30 zł 48.30
Cena netto: 39,27 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

  • Typ: Trybownik
  • Długość ostrza: 17 cm
  • Kolor: czarny / żółty / zielony / czerwony / niebieski

O nożach GIESSER

Produkty firmy GIESSER zostały zaprojektowane tak, by jak najlepiej służyć osobom pracującym w gastronomii i przemyśle. Tworzywa zastosowane w rękojeściach noży przeznaczonych dla przemysłu mięsnego i rybnego spełniają najwyższe wymagania dotyczące higieny oraz regulacji HACCP. Rękojeść noża GIESSER jest ściśle dopasowana do jego przeznaczenia, odpowiednie profilowanie ma na celu bezpieczną i wydajną pracę.

Ostrza noży wytwarza się ze stali chromowo-molibdenowej, wykazującej najwyższą odporność na korozję i posiadającej optymalne parametry w zakresie odporności na stępienie. W trakcie procesu produkcji, stosuje się utwardzanie próżniowe stali, zwiększając wytrzymałość mechaniczną noży. Istotnym etapem produkcji noży jest precyzyjne szlifowanie materiału i nadawanie odpowiednich kątów ostrzom. Wstępna obróbka odbywa się za pomocą nowoczesnych zautomatyzowanych urządzeń a końcowy szlif nadawany jest ręcznie przez mistrzów produkcji, mających ogromne doświadczenie w tym zakresie. Każdy nóż otrzymuje numer, będący doskonałym sposobem na identyfikację narzędzia w miejscu pracy.

O firmie GIESSER

GIESSER już od dziesiątek lat znajduje się w ścisłej światowej czołówce firm wytwarzających noże i osprzęt tnący. Początki przedsiębiorstwa sięgają 1776 roku, kiedy rozpoczęto wytwarzanie noży na niewielką skalę. Kolejne lata to okres stałego rozwoju firmy i próby związane z użyciem doskonalszych materiałów - już w 1936 roku GIESSER zdecydował się na stosowanie stali szlachetnej firmy Bohler. Prawdziwa rewolucja w sposobie wytwarzania nastąpiła w roku 1981, kiedy zaczęto poddawać noże procesowi próżniowego utwardzania, co znacząco zwiększyło trwałość ostrzy a w kolejnych latach przyniosło spory wzrost produkcji i sprzedaży. W roku 2000 zakład produkcyjny zatrudniał już ponad 80 osób, które w ciągu doby wytwarzały 6000 sztuk różnych produktów.

Dziś GIESSER oferuje profesjonalne noże kute i tłoczone do zastosowań w przetwórstwie spożywczym i gastronomii w prawie 2500 wariantach, zwiększając przy tym wydajność pracy i satysfakcję z bezpiecznego i długotrwałego użytkowania.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl