Producenci
Bestsellery

Nóż Santoku 15cm Fuji | Kyocera FJ-150WH

Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 399,00 zł 399.00
Cena netto: 324,39 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 15 cm
  • Kolor: drewno

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia ziół, owoców i warzyw oraz filetów mięsnych lub rybnych. Santoku ma charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Tradycyjna ośmiokątna rękojeść jest wykonana ręcznie i wygodnie leży w dłoni. Biała klinga jest niesamowicie ostra, biała klinga i wspaniale harmonizuje ze stylową, ciemną rękojeścią.



 

Noże Kyocera

 
Kyocera to japońska firma, będąca światowym potentatem w produkcji wysokiej jakości noży ceramicznych, artykułów kuchennych, sprzętu komputerowego i elektronicznego. Produkcję i dystrybucję noży rozpoczęto w 1984 roku, szybko znajdując uznanie wśród wymagających kucharzy, restauratorów oraz entuzjastów. Oferowane noże tworzone są z myślą nie tylko o profesjonalnych użytkownikach narzędzi gastronomicznych, lecz również znajdują zastosowanie w gospodarstwach domowych.

Noże z ostrzem ceramicznym wymagają od użytkownika większej uwagi i odpowiedniego traktowania, jednak ciągle zyskują kolejnych zwolenników, dzięki swoim wyjątkowym własnościom sprawiającym, że praca w kuchni staje się lekka i przyjemna. Co więcej, wyroby ceramiczne opracowywane są z wielką troską o każdy egzemplarz (wyjątkowo wnikliwa kontrola jakości firmy KYOCERA) i odznaczają się dużym stopniem użyteczności .

Rosnąca popularność noży Kyocera jest wynikiem kumulacji kilku szczególnych cech:
  • ręcznego ostrzenia – które sprawia, że drobno szlifowane ostrze wykonane z dwutlenku cyrkonu dobrze radzi sobie z precyzyjną obróbką każdego (nawet miękkiego) produktu
  • wysokiej wytrzymałości – będącej rezultatem zastosowania wyjątkowo twardego materiału ceramicznego odpornego na korozję
  • funkcjonalności – wynikiem której jest dopasowana do ręki, wygodna w użyciu rękojeść, a także gładka powierzchnia ostrza umożliwiająca wykonanie wyjątkowo równych cięć.

Wysoką wartość noży Kyocera tworzy również unikalny design, podporządkowany wysokiej ergonomii krojenia oraz dobór materiałów użytych do produkcji. Dla wielu profesjonalistów istotne jest, że ceramiczne ostrza noży Kyocera nie wydzielają żadnych substancji mogących wpływać na smak i kolor krojonego produktu. Jest to szczególnie istotne w przypadku krojenia sałaty, ogórków oraz owoców. Noże ceramiczne są znacznie lżejsze od swoich stalowych odpowiedników co w połączeniu ze znakomitym wyważeniem zmniejszają dyskomfort i zmęczenie, mogące towarzyszyć intensywnej eksploatacji.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl