Nóż Santoku 14cm | Kyocera Kyotop KT-140-HIP-D

  • nowość
Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 998,00 zł 998.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 14 cm
  • Kolor: czarny

Japoński nóż przeznaczony do krojenia ziół i warzyw oraz filetów mięsnych lub rybnych. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki.

Ostrze – Wysokiej klasy, podwójnie wypalana szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)

Rączka – Odporne na wilgoć drewno Pakkawood

Długość ostrza – 14cm

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.



 

Noże Kyocera

 
Kyocera to japońska firma, będąca światowym potentatem w produkcji wysokiej jakości noży ceramicznych, artykułów kuchennych, sprzętu komputerowego i elektronicznego. Produkcję i dystrybucję noży rozpoczęto w 1984 roku, szybko znajdując uznanie wśród wymagających kucharzy, restauratorów oraz entuzjastów. Oferowane noże tworzone są z myślą nie tylko o profesjonalnych użytkownikach narzędzi gastronomicznych, lecz również znajdują zastosowanie w gospodarstwach domowych.

Noże z ostrzem ceramicznym wymagają od użytkownika większej uwagi i odpowiedniego traktowania, jednak ciągle zyskują kolejnych zwolenników, dzięki swoim wyjątkowym własnościom sprawiającym, że praca w kuchni staje się lekka i przyjemna. Co więcej, wyroby ceramiczne opracowywane są z wielką troską o każdy egzemplarz (wyjątkowo wnikliwa kontrola jakości firmy KYOCERA) i odznaczają się dużym stopniem użyteczności .

Rosnąca popularność noży Kyocera jest wynikiem kumulacji kilku szczególnych cech:
  • ręcznego ostrzenia – które sprawia, że drobno szlifowane ostrze wykonane z dwutlenku cyrkonu dobrze radzi sobie z precyzyjną obróbką każdego (nawet miękkiego) produktu
  • wysokiej wytrzymałości – będącej rezultatem zastosowania wyjątkowo twardego materiału ceramicznego odpornego na korozję
  • funkcjonalności – wynikiem której jest dopasowana do ręki, wygodna w użyciu rękojeść, a także gładka powierzchnia ostrza umożliwiająca wykonanie wyjątkowo równych cięć.

Wysoką wartość noży Kyocera tworzy również unikalny design, podporządkowany wysokiej ergonomii krojenia oraz dobór materiałów użytych do produkcji. Dla wielu profesjonalistów istotne jest, że ceramiczne ostrza noży Kyocera nie wydzielają żadnych substancji mogących wpływać na smak i kolor krojonego produktu. Jest to szczególnie istotne w przypadku krojenia sałaty, ogórków oraz owoców. Noże ceramiczne są znacznie lżejsze od swoich stalowych odpowiedników co w połączeniu ze znakomitym wyważeniem zmniejszają dyskomfort i zmęczenie, mogące towarzyszyć intensywnej eksploatacji.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl